Utorak , 20 listopada 2020
Početna / Dešavanja / EVROPSKI DAN JEZIKA 26.9. !!!

EVROPSKI DAN JEZIKA 26.9. !!!

       

26.6.2020.

Kako smo i najavili prethodnih sedmica, JU Srednja medicinska škola Tuzla u saradnji s TPO fondacijom Sarajevo i ETOS inicijativom realiziraju projekat “Pet susreta sa drugim i drugačijim”. Prvi susreti u okviru ovog projekta se organiziraju online putem u povodu 26.septembra, Evropskog dana jezika.

Diljem Evrope, 800 miliona Evropljana zastupanih u Vijeću Evrope s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni faktor bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Evrope promiče višejezičnost u cijeloj Europi.
Na inicijativu Vijeća Evrope, Evropski dan jezika obilježava se 26. septembra, još od 2001. – u saradnji sa Evropskom komisijom.

Srednja medicinska škola Tuzla, njeni učenici i profesori obilježit će ovaj dan prigodnim video  animacijama, klipovima, kao i jezičkim panoima. Sve aktivnosti koje su se provele biće postavljene na Facebook stranicu škole, koju možete posjetiti klikom  OVDJE

Ukratko, čime su se bavili učenici, i šta su nam priredili možete pogledati  OVDJE

Uživajte !!!

Glavni koordinator projekta: Mirza Jahić, pedagog škole

Koordinator aktivnosti: Kusturica Divjak Lejla, prof.

Web, Video obrada i montaža: Mirsad Alić, prof.

Odgovori