Nedjelja , 5 srpnja 2020
Početna / Dešavanja / Izabran novi direktor Srednje medicinske škole Tuzla

Izabran novi direktor Srednje medicinske škole Tuzla

JU Srednja medicinska škola Tuzla, petak, 24.4.2020.

IZABRAN NOVI DIREKTOR ŠKOLE

Danas je  odlukom Školskog odbora jednoglasno  izabran na poziciju v.d. direktora  prof. Abid Begović. Direktorovo obraćanje zaposlenicima i učenicima škole prenosimo u cijelosti.

 

Poštovane kolege, učenici i roditelji,

Osjećam potrebu da vam se obratim sa nekoliko rečenica.

Prije svega nadam se da ste svi dobro i zdravo i da se pridržavate uputa i instrukcija nadležnih organa. Svi naši učenici i profesori su odgovorili svojim zadacima. Naša škola je pokazala da se može nositi sa ovim izazovom zahvaljujući prije svega vrijednim profesorima koji su i u najtežim trenucima uz učenike, kao i menadžmentu škole i bivšem direktoru Mirnesu Avdiću. Ponosni smo na naše učenike koji su pokazali visok stepen interesovanja za ovaj vid nastave. Svjesni smo da ništa ne može zamijeniti školsku klupu, tablu, kredu i naravno živu riječ profesora i sportsku salu. Poseban gubitak osjećamo zbog nedostatka sprovođenja praktične nastave na UKC-u Tuzla i Domu zdravlja Tuzla. Moramo biti svjesni da je ovo izazov za sve nas. Online nastava i platforma su bili neizbježni. Ne mogu a da se ne obratim našim dragim maturantima. Znajte da ćemo sa posebnom pažnjom pratiti sve vaše uspjehe i iskreno se radovati njima! Vaša škola vjeruje u vas! Zbog novonastale epidemije virusa COVID-19 ostali smo vam dužni mnogo toga. Pored želja da svako od vas postigne što bolji uspjeh, želim vam dobro zdravlje a sve drugo ćemo prevazići. Siguran sam da ćemo zajedno savladati sve izazove!

U nadi da će nam nastupajući mjesec ramazan donijeti zdravlje duši i tijelu, Božiju milost i oprost, svima koji obilježavaju ovaj mjesec želim srećne i berićetne mubarek dane ramazana. Ramazan šerif mubarek olsun!

Još jednom, na kraju, zamolio bih vas sve, kako učenike tako i nastavnike,  da pratite redovno sredstva javnog informisanja, kako biste na vrijeme saznali koje su nove odredbe  i propisi vezano za epidemiju Korona virusa. Moguće da će u narednom periodu uslijediti neke olakšavajuće mjere, pa da budete u toku. Učenici su dužni da redovno izvršavaju svoje obaveze na platformi, te da budu u redovnom kontaktu s razrednicima.

Srdačan pozdrav,

Abid Begović, prof. v.d.direktora

 

Odgovori