Nedjelja , lipanj 16 2019
Početna / Dešavanja / PRIJAVE ISPITA ZA AVG.ROK 2018. I UPUTE ZA PRAKSU (vanredni polaznici)

PRIJAVE ISPITA ZA AVG.ROK 2018. I UPUTE ZA PRAKSU (vanredni polaznici)

Poštovani, obavještavamo vas da će se prijave i uplate ispita za avgustovski rok 2018. obaviti 2., 3. i 4. jula 2018. u vremenu od 10 do 14:00 u prostorijama škole. Prilikom prijave ponesite sa sobom uplatnicu(prethodno izvršite uplatu u banci ili pošti), koja će se zakačiti za vašu prijavu.

Svi polaznici, bilo da su položili cijeli niži razred ili ne, plaćaju instruktivnu nastavu za naredni razred u ovom terminu, i mogu je pohađati jer je škola obavezna ugovorom da je organizira. Za većinu vas ovo podrazumijeva uplatu instruktivne nastave za treći razred. Zbog vaše blagovremene pripreme za ispite koji su polovinom avgusta, instruktivna nastava će biti organizirana već u prvim sedmicama jula 2018. Stoga svaki naredni dan pratite naše objave.

Stari polaznici izvršit će uplatu kao i do sad. Ako ima neko da je stekao uslov da maturira u avg.roku 2018. može se javiti putem poruke na broj 061 423974 do 4.jula 2018. (može i Viber). U poruci navesti ime, prezime, ime oca, datum mjesto rođenja, smjer koji polažete i broj telefona. Javit ćemo vam matursku temu. Također dođite u ovim terminima da prijavite ispite.

INSTRUKCIJA O UPLATI ZA polaznike KOJI SU  položili sve iz jednog razreda i po prvi put izlaze na ispite iz narednog razreda:

NA JEDNU uplatnicu ide uplata ispita, ispitnog roka, prijava po predmetu, A NA DRUGU uplata upisnine godine(100KM), instruktivne nastave (15KM po predmetu), priznavanje predmeta (3KM po predmetu), uplata za izdavanje svjedodžbe.

Npr. ako ste sve iz jedne godine položili imate u narednom razredu 6 predmeta (6 x 30 KM =180),troškovi ispitnog roka 20 KM, prijava po predmetu 6 x 5 KM = 30 KM, sve saberete ???  KM, na tu jednu uplatnicu. Svrha uplate biće “ispiti za (koji razred??)  avgustovski rok 2018.”

Na drugu uplatnicu ide upisnina godine 100 KM, priznavanje predmeta (npr. 5 priznatih predmeta po 3 KM=15KM), instruktivna nastava (6 predmeta x 15 KM=90 ), izdavanje svjedodžbe 5 KM, sve saberete ?? KM na drugu uplatnicu. Svrha uplate biće “upisnina (za koji razred???)  i instruktivna nastava”.

INSTRUKCIJA O UPLATI ZA polaznike koji NISU položili sve iz jednog razreda i ponovo izlaze na neki ispit iz tog razreda:

NA JEDNU uplatnicu ide uplata ispita, ispitnog roka, prijava po predmetu, A NA DRUGU uplata  instruktivne nastave (15KM po predmetu).   Npr. ako iz drugog razreda imate položiti jedan..dva..ili 4 predmeta (4 x 30 KM =120),troškovi ispitnog roka 20 KM, prijava po predmetu 4 x 5 KM = 20 KM, sve saberete 160 KM, na tu jednu uplatnicu. Svrha uplate biće “ispiti avgustovski rok 2018.”

Na drugu uplatnicu ide uplata za instruktivnu nastavu, iako niste okončali prethodni razred, jer je škola istu po vašem ugovoru organizirala. Ako npr. imate u trećem razredu 7  predmeta za polaganje, to je 7 x 15 =105KM za ins.nastavu. Svrha uplate biće  “instruktivna nastava”. I to je to za uplatu  što se tiče vas koji niste okončali razred, i ne možete još polagati naredni. Razlika je u tome da vi ovaj rok ne plaćate upisninu za (naredni) razred(100KM), priznavanje predmeta i ne plaćate izdavanje svjedodžbe, jer niste završili razred.

NAPOMENA !!

Za sve nejasnoće polaznici će se obratiti ISKLJUČIVO svom razredniku, onom koji je zadužen za njihovu grupu. U ranijim objavama smo detaljno naveli imena razrednika i kontakte (http://smstz.edu.ba/?p=1436)

INSTRUKCIJA VEZANO ZA ZDRAVSTVENU NJEGU (PRAKSU) U KLINIČKOM CENTRU I POLAGANJE ZDRAVSTVENE NJEGE (USMENO) U ŠKOLI

Polaznici koji su se javili razrednicima evidentirani su i  stekli su uslov da rade praktični dio zdravstvene njege u Kliničkom centru. Praksa se radi već od drugog razreda ako ste fizioterapeut. Ako ste smjer medicinska sestra tehničar, pedijatrijska sestra, akušersko-ginekološka sestra ili laboratorijski tečničar, praksu u Kliničkom centru radite  za treći i četvrti razred. AKo ste farmaceutski tehničar praktični dio predmeta polažete usmeno u školi, nemamo mogućnosti praktične nastave za farmaceute. Stoga to još uvijek obavljamo u školi.  Predmet zdravstvena njega za treći razred možete također prijaviti  da polažete usmeno u avg.roku 2018. jer ćete do izlaska na ispite odraditi praksu. Ko ne pristupi odrađivanju prakse tokom ljeta, neće ni moći polagati  ovaj predmet usmeno u školi u avg.roku.

VAŽNO !!!!

Polaznici koji praktični dio zdravstvene njege obavljaju u Kliničkom centru imaće sastanak  04.07.2018. u 11:00 u amfiteatru  na Klinici za interne bolesti UKC Tuzla. Dolazak na sastanak je obavezan. Sa sobom ponijeti urednu sanitarnu knjižicu, sa završenim nalazima briseva.  Ko ne stigne nabaviti sanitarnu knjižicu, izvaditi nalaze, možete je predočiti naknadno. Vaša imena za praksu su otišla na protokol UKC-a, i očekuje se da u narednih 10-tak dana počnete praksu. Zato je ovaj sastanak veoma važan!! Čak i ako već sad znate da nećete moći ( ili iz nekog razloga ne želite) raditi praksu tokom ljeta, otiđite na ovaj sastanak da čujete detalje. Ako ne možete vi lično otići, pošaljite nekog umjesto vas da čuje sve te informacije. Informacije vezano za praksu možete dobiti na broj 035 303 648 (pravna služba UKC Tuzla). Savjetujemo da ne zovete prije nego se završi sastanak, jer ćete na sastanku uglavnom saznati sve.

 

 

 

 

O Mirsad Alić

Pročitajte i ovo

PRELIMINARNI raspored ispita junski rok -vanredni polaznici

Poštovani, objavljujemo PRELIMINARNI RASPORED ISPITA za junski rok. Molimo Vas da pogledate raspored i provjerite …

Odgovori