Četvrtak , siječanj 17 2019
Početna / Dešavanja / DAN SIGURNIJEG INTERNETA U BH

DAN SIGURNIJEG INTERNETA U BH

Ovim putem se obraćamo učenicima naše škole s pozivom da se pridružite obilježavanju Dana sigurnijeg internet u Bosni i Hercegovini, koji se na inicijativu Europske komisije obilježava već niz godina u svijetu. *Svake godine, na drugi dan druge sedmice drugog mjeseca*, hiljade ljudi širom svijeta se udruže kako bi učestvovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.
*Dan sigurnijeg interneta 2018* će se obilježiti pod sloganom *“Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji internet počinje s tobom!”*(“Create, respect and connect: A better internet starts with you”). Učenici informatičke sekcije naše škole će održati prezentacije o problemima sigurnosti na Internetu tokom dana u kabinetu informatike, dok će u trpezariji škole u 12 i 35 inspektori iz Ministarstva unutrašnjih poslova održati edukativno predavanje za učenike i razrednike drugih razreda (5 učenika iz svakog odjeljenja) na temu “prevencija nasilja, maloljetnička delinkvencija i prevencija bolesti ovisnosti”.
Priliku da nešto novo naučite i možda osvojite neku nagradu imaće svi učenici naše škole koji uzmu učešće u online kviz takmičenju. Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.dansigurnijeginterneta.org. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2018, 06. februara/veljače, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i nagrade na web stranici. Pobjednici će biti nagrađeni adekvatnim nagradama – uređajima kao što su tablet, pametni telefon, digitalni foto aparat, slušalice, baterije za punjenje mobilnih telefona i druge nagrade. Putem interaktivne mape dostupne na pomenutoj web stranici tokom takmičenja biti će vidljivi podaci koliko djece je učestvovalo u kvizu i iz kojih gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Završni događaj, odnosno svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, planiran je nakon realizacije kviza, sredinom februara 2018. godine, a uz prisustvo medija i javnosti.

Džemo Brčaninović, prof.

O Mirsad Alić

Pročitajte i ovo

Dodatne upute za uplatu ispita i RASPORED INSTRUKTIVNE nastave za januar 2019.

Poštovani polaznici, uplate za ispite koje ste prijavili, morate obaviti od 17.12.2018.(ponedjeljak)  do 21.12.2018.(petak) , …

Odgovori