Četvrtak , 29 srpnja 2021
Početna / Osnovci, upoznajte se sa našom školom

Osnovci, upoznajte se sa našom školom

Dragi učenici devetog razreda osnovnih škola,

DOBRO DOŠLI U JU SREDNJU MEDICINSKU ŠKOLU U TUZLI

O  JU Srednja medicinska škola Tuzla

JU Srednja medicinska škola Tuzla osnovana je 1954. godine. U prvoj godini postojanja ovu školu pohađalo je svega 54 učenika, koji su bili svrstani u samo dva odjeljenja. Od tada, pa sve do danas, naša škola se razvijala u punom mahu i u pojedinim momentima dostizala preko 2000 učenika i 60 odjeljenja. Danas, našu školu pohađa oko 1300 učenika koji se školuju za različita zanimanja iz oblasti medicine. Za ovih 66 godina postojanja naša škola je osposobila kadar za potrebe zdravstva, ali istovremeno je bila mjesto za pripremanje budućih studenata medicine.  Uspješno je obrazovala: bolničare, babice, medicinske, farmaceutske, psihogerijatrijske i laboratorijske tehničare, zatim fizioterapeutske, zubarske, sanitarno-ekološke i optičarske tehničare, te frizere.

Dragi učenici devetih razreda osnovnih škola,

JU Srednja medicinska škola u Tuzli oduvijek se prepoznavala po kvalitetu, raznolikosti i ljudskosti. Glavnu riječ u tome uvijek su vodili učenici. To isto želimo i Vama. Kada jednom uđete na vrata naše škole, želimo da se u potpunosti ostvarite kao ličnosti, da pokažete sva svoja interesovanja i razvijete svoje telante. Mi ćemo se potruditi da svojom podrškom, prilikama i podukom budemo vjetar u leđa u misiji cjelokupnog razvoja Vaše ličnosti. Zato, budite sigurni da odabirom JU Srednje medicinske škole u Tuzli pravite najbolji izbor.

Dobro došli! 🙂

POGLEDAJTE FILM O NAŠOJ       ŠKOLI

 

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS U PRVI RAZRED:

  • ORIGINALNA SVJEDODŽBA O ZAVRŠENOJ OSNOVNOJ ŠKOLI
  • ORIGINALNO UVJERENJE O USPJEHU U VI, VII I VIII RAZREDU
  • IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH
  • PRIJAVNI LIST
  • OSVOJENE NAGRADE I PRIZNANJA
  • PEDAGOŠKI KARTON
  • UVJERENJE O POLAGANJU EKSTERNE MATURE
  • LIST PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

SMJEROVI:

 

Sekcija Mentalno zdravlje za buduće učenike naše škole pripremila je brošuru za psihološku pripremu učenika za polazak u srednju školu. Brošuru možete otvoriti klikom na sličicu ispod teksta.

 

 

 

4 Quick Wins to Increase Your YouTube Engagement
POGLEDAJTE NAŠ YOUTUBE KANAL

 

Adresa:  Fra Grge Martića br.5, 75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

Telefon:  +38735 252 040

Fax:  +38735 252 074

Email:  medskolatz@bih.net.ba