Četvrtak , 29 srpnja 2021
Početna / Profesionalno informisanje i orjentacija

Profesionalno informisanje i orjentacija

Dragi maturanti,

uskoro se približava kraj vašeg srednjoškolskog obrazovanja. Dolazite na raskrsnicu u kojoj se trebate opredijeliti za put kojim ćete odvesti svoj život u budućnost. Krenete li putem zapošljavanja posebnu pažnju trebate posvetiti pronalasku poslodavca, pripremi za radno mjesto, daljem razvijanju profesionalnih kompetencija itd. S druge strane, krenete li putem nastavka školovanja, trebate donijeti odluku o izboru visokoškolske ustanove,  raditi na motiviranosti za dalji rad na području učenja, biti opredjeljeni maksimalno se žrtvovati za postizanje željenog cilja itd. U svakom slučaju pred vama je izuzetno značajan i zahtjevan period. Kako bi smo vam olakšali proces donošenja odluke u budućim životnim koracima, predstavljamo vam informativne postere sa bitim informacijama koji govore i broju nezaposlenih osoba medicinske struke na području Tuzlanskog kantona, te preporukama za nastavak obrazovanja. Za sve informacije, savjete i pomoć možete se obratiti svojim razrednicima i pedagogu škole.

 

Sretno!!!

 

       

 

ON LINE PREZENTACIJA VISOKOŠKOLSKIH ISTANOVA:

10.2.2021. GODINE

UPOZNAJTE INTERNACIONALNI UNIVERZITET U SARAJEVU I PRIJAVITE SE NA ONLINE TESTIRANJE ZA STIPENDIJU

“Dobro došli na mjesto koje spaja puteve satkane različitim bojama, mjesto susreta raznih nacija i kultura. Dobro došli na Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Internacionalni Univerzitet u Sarajevu koji svaki novi dan započinje s novom nadom,  u kojem ima mjesta za sve različitosti, osnovan je 2004. godine na Ilidži u Sarajevu zajedničkom domu mnogih civilizacija…”

Home

 

16.02.2021.

UPOZNAJTE BURCH UNIVERZITET U SARAJEVU I INFORMIŠITE SE O PRIJEMNOM ISPITU ZA STIPENDIJU

“International Burch University (IBU) was established in 2008 in Sarajevo, capital of Bosnia and Herzegovina, with the goal of presenting a unique opportunity to rethink the very idea of a modern university and formulate a blueprint for the future. Upon the Sarajevo Canton Ministry of Education decision, teaching process was started according to Bologna System of Education (3+2+3) entirely in English language within three faculties…”

 

IBU_213_57