Četvrtak , 29 srpnja 2021
Početna / Stomatološka sestra

Stomatološka sestra

Sigurno se svi pitate kakav je zapravo taj smjer „stomatološka sestra-tehničar“ i upravo mi, Vaši stomatolozi, ćemo Vam ga ukratko dočarati. Teško je sve ljepote jedne struke opisati, jer ne postoje riječi koje ih mogu oslikati, ali predstavit ćemo Vam makar malo naš smjer onako kako ga mi vidimo u našim očima. Mnogi kažu (a moglo bi se reći da i ne lažu) da nije lako biti stomatolog. Puno rada,truda i zalaganja treba, ali kada ubacite malo ljubavi u to, čak i one najteže stvari postaju lagane!

Nama nešto najdraže u vezi našeg smjera jeste praksa koju imamo od prvog razreda. Ona  je veoma zanimljiva i svaki dan koji provedemo učeći i radeći ono što svi volimo, mi gradimo sebe kao osobe, ali i kao buduće stomatologe ili stomatološke sestre. Naučili smo mnogo o empatiji, ali i o načinu kako se obavlja naš posao. Doktori nas sa puno strpljenja, toplih riječi i šala uče da obavljamo svoj posao humano i pravilno, a da pri tome zadržimo osmijeh na licu i pomognemo onima kojima je naša pomoć. Naravno ne možemo izostaviti ni naše profesore koji se trude da nam prenesu što više znanja. Nećemo Vas lagati, ali nekada je veoma teško, zahtjevno i ponekad se čini nemoguće, ali uz njih sve je lakše!

Na samom početku našeg školovanja znali smo da će ovo biti jedan prelijep period, ali i predivno iskustvo. Upoznali smo se sa raznim profesorima i pokušali smo ostaviti najbolji dojam. Nekada je uspijevali, ali nekada ipak ne… Tada je naša razredna nastupala sa riječima: „ Vi ste nešto novo u ovoj školi, pokažite svima koliko vrijedite!“ i to je nešto dan danas što nas vodi ka sigurnom uspjehu. Mi, stomatološke sestre-tehničari, pojavili smo se ponovo nakon 30 godina, i slobodno možemo reći da smo opravdali očekivanja. U našem razredu vlada pozitivna atmosfera koju svi hvale. Pjesma je uvijek zastupljena tamo u srednjem redu, gdje se svi okupimo i pjevamo. Jer pored svog učenja, uvijek se vratimo svom razredu i zabavimo se uz nadu kako ćemo sutra ovako pjevati kao uspješni stomatolozi i uspješne stomatološke sestre.

Srednja medicinska škola Tuzla nije ono o čemu su Vam drugi pričali i stvarali lažne slike u glavi. Naša škola je zapravo jedno veselo mjesto prepuno pozitivnih stvari i dobrih profesora, i naravno najboljih drugara koji su uvijek tu za tebe. Kroz ovu školu ćeš proći kroz mnogo toga, ali sve je sa razlogom.Vaše je da stojite čvrsto na nogama i ne odustajete! Nikada! A mi, Vaši stomatolozi, se radujemo Vašem dolasku i jedva čekamo da Vas zovemo: „Naši mali stomatolozi!“

S ljubavlju, vaši čuveni stomatolozi!