Srijeda , 12 svibnja 2021
Početna / Dešavanja / Konvoj humanitarne pomoći ponovo došao u Tuzlu !

Konvoj humanitarne pomoći ponovo došao u Tuzlu !

U četvrtak, 29.12.2016., Rotaract Club Tuzla 99 je implementirao projekat „Božićni konvoj“, zajedno u saradnji sa Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. organizacijom iz Njemačke, zajedno sa Srednjom medicinskom školom Tuzla.

Fotografi: Ermin Kukić i Dženeta Gutić

S obzirom da područje djelovanja obje organizacije pokriva promociju društveno korisnog rada i službu zajednici, već treći put zaredom ostvarujemo partnerstvo kroz ovaj projekat. Putem ovoga projekta podijeljeno je više od 2.000 paketića za učenike osnovnih škola na području Tuzle, ali i šire sa Tuzlanskog kantona, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i neimaštine. Sa obzirom na vrijeme i mjesto u kojem živimo gdje imamo veliki broj porodica koje se nalaze na listama socijalno ugroženih kategorija, uvidjeli smo društvenu potrebu i odgovornost da sprovedemo ovu akciju.

Putem ovog projekta, glavna misija je bila da na barem jedan način olakšamo stanje u kojem se nalaze ove porodice, naročito u vrijeme praznika i blagdana. Grupa na koju je stavljen najveći akcenat su djeca u osnovnim školama, koja su nažalost obično i najčešća kategorija socijalno ugroženih slučajeva. Pored 23 osnovne škole, u projekat su uključeni i korisnici JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitiaciju slušanja i govora Tuzla”, JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli”, kao i Udruženje građana „Bolje sutra“.

Srednja medicinska škola Tuzla, koja je pored uloge direktnog učesnika igrala i ulogu domaćina, kao i Vijeće učenika Srednje medicinske škole Tuzla dočekujući zajedno sa Rotract klubom članove Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. te priređujući im večeru dobrodošlice. Pored paketa za učenike škole, Srednja medicinska škola je distribuirala pakete i u druga udruženja, ustanove, i institucije koje imaju veliki broj članova u stanju socijalne potrebe.

Dodatne fotografije možete pogledati na Facebook stranici naše škole.


(Autor: Ermin Kukić / www.smstz.edu.ba)

Odgovori