Četvrtak , 15 travnja 2021
Početna / Dešavanja / VAŽNO !!Obavijesti za vanredne polaznike za period FEBRUAR-AVGUST 2021.

VAŽNO !!Obavijesti za vanredne polaznike za period FEBRUAR-AVGUST 2021.

Srijeda, 10.02.2021.

Poštovani polaznici obrazovanja odraslih Medicinske škole Tuzla, u tekstu koji slijedi saznat ćete koje nam aktivnosti predstoje za period februar-avgust  2021.godine.  Molimo vas polako i pažljivo čitajte cijelu obavijest, sve je objašnjeno. 

PRIJAVE INSTRUKTIVNE NASTAVE    I   ISPITA ZA APRILSKI ISPITNI ROK 2021. 

                —10.02.2021.   —-     18.02.2021.—-  

Polaznici koji su okončali neki razred (npr. prvi,drugi,treći razred) dužni su u periodu koji slijedi prijaviti i pohađati instruktivnu nastavu za NAREDNI razred.

Ako ste upisani vanredno ranijih godina i imate ovo odslušano, ne morate prijavljivati instruktivnu nastavu.

Polaznici koji su izlazili na ispite i nisu taj razred okončali, ne mogu prijaviti instruktivnu nastavu za naredni razred, iz prostog razloga jer nisu završili. Oni će sad u aprilskom roku samo ispuniti prijavu za ISPIT, a prijavu za instruktivnu ostavite praznu.

Prijave instruktivne nastave i ispita za aprilski rok  trajat će od 10.februara 2021.  do 18. februara 2021.

Prijave će se obavljati elektronskim putem, a kome nije problem može u navedenim danima doći i lično u školu da ispuni ove prijave u kabinet preko puta zbornice od 9:00 do 15 00 sati.

UPLATNICU  kao dokaz uplaćene instruktivne nastave i ispita morate dostaviti u školu do 01.marta 2021. Oni koji su okončali razred, imaju platiti također upisninu 100 KM za naredni razred.

Uplatnicu možete dostaviti na recepciju škole, ili u biblioteku škole jednom od razrednika (prof. Mirsad, Senaid, Majda). Ako je neko u škripcu s finansijama, neka se javi na priv.poruku prof. Mirsadu, da zapišemo i dogovorimo do kojeg datuma će dostaviti uplatnicu.

Cijena instruktivne nastave je 15 KM po predmetu, tako je i navedeno u vašem finansijskom planu koji ste dobili. IMAT ĆETE DVIJE odvojene uplatnice. Jedna je svrha : Ispiti april 2021. , druga je: Instruktivna nastava. Podaci za uplatu su uvijek isti, kao i prošlog roka.

U ovom dokumentu su dva lista, jedan je prijava za instruktivnu, drugi ispod njega je prijava za ispit. Opet napominjemo, za instruktivnu prijavite sve predmete sa spiska, a za ISPITE prijavite samo ono što smatrate da ćete izaći da polažete.   Preuzmite prijave  OVDJE

Kad ispunite, snimite izmjene, i ovaj dokument IMENUJTE vašim imenom i prezimenom i  pošaljite na      mr.korisnik@gmail.com, ili Mirsad Alic na mesenger FB u inbox, ili na viber 061423974. Gdje vam je lakše.  Nemojte ovo raditi preko mobitela ako nemate mogućnost da se ovo preko mobitela uredno napiše!!

PRIJAVA PRAKSE   ZA   NADOLAZEĆI    PERIOD

Polaznici koji su okončali prvi razred, a smjer su FIZIOTERAPEUT, javiće se putem poruke (prezime ime, kontakt telefon) da zapišemo i krenemo u organizaciju prakse za drugi razred fiziot.smjer, jer već u drugom razredu fizioterapeuti idu u Dom zdravlja na praksu.

Polaznici koji su okončali drugi i treći razred, a smjer su: medicinska sestra tehničar, pedijatrijska sestra, akušersko-ginekološka sestra, javiće se putem poruke (prezime ime, kontakt telefon, smjer) da zapišemo i krenemo sa spiskovima za UKC.

Navedeni polaznici dužni su se javiti vezano za praksu od 10. 02. do 01.03.2021.

PERIOD POSLIJE APRILA 2021.

Poštovani polaznici, veoma je važno da redovno pratite novosti s našeg web sajta, i s        Facebook    stranice vanrednih učenika. Sve ovo gore napisano, ponavljat će se tokom cijele školske godine. Naši tekstovi i objave gotovo su uvijek isti. Završi se ispitni rok, mi objavimo u kojem periodu su prijave ISPITA I INSTRUKTIVNE  za naredni ispitni rok, objavimo da se prijave za praksu oni koji stiču uslov, objavimo kad dostaviti uplatnice, objavimo kad su podjele tema za maturski ( ko je stekao uslov) itd.  Dakle, sve se to tokom školske godine ponavlja. I nema iznenađenja. Zato nemojte doći u situaciju da ne prijavite ispite ili da nešto ne znate jer niste pratili informacije na vrijeme.

Istu ovakvu obavijest napisat ćemo poslije aprilskog roka 2021, i istu ovakvu nakon junskog roka 2021. I tako dalje. Rasporedite svoje vrijeme, finansije, obaveze,da spremni dočekate sve što vas očekuje.

Ako imate nekih pitanja, slobodno napišite poruku na bilo koju adresu navedenu iznad. Ali prvenstveno vas molimo da više puta pročitate cijelu ovu obavijest ako vam nešto nije jasno i nije navedeno u obavijesti. 

I još na kraju napominjemo, ONLINE INSTRUKTIVNA nastava planirana je da se održi tokom cijelog mjeseca marta 2021., a ISPITNI rok biće tokom cijelog mjeseca aprila 2021.

 

Odgovori