Srijeda , 8 travnja 2020
Početna / Informacije za učenike

Informacije za učenike

Dragi učenici,
od danas ćemo se truditi da nastavni proces u potpunosti izvodimo putem Moodle platforme. Ovo je potpuno novi način rada za većinu nas, te vas želim zamoliti za još malo strpljenja dok se u potpunosti ne prilagodimo novim uslovima rada. Želim vam naglasiti činjenicu da nemamo namjeru da vas preopterećujemo nastavnim sadržajima. Ukoliko se susretnete sa mnogo sadržaja koji su u određenom trenutku postavljeni na platformu imajte na umu da to ne znači da ih trebate momentalno sve da obrađujete. Pristup sadržajima i zadatke koji idu uz njih vršite u skladu sa školskim rasporedom časova i rasporedom koji je objavilo Ministarstvo obrazovanja i nauke TK-a. Na taj način ćemo spriječiti preopterećenost i uvesti malo reda u organizaciju vašeg vremena.
Raspored kojeg je objavilo Ministarstvo možete pronaći na web stranici škole, u meniju Pedagoški kutak/On-line nastava. Od sutra će se tu naći mjesto i za informacije za učenike, tako da vas pozivam da pratite web stranicu škole.
Takođe, pratite upute nastavnika. Oni su upoznati sa ovim obavještenjem i truditi će se da maksimalno odgovorno realizuju svoje zadatke.

Želio bih vas zamoliti još nešto. Budite najbolji kao što ste i do sada bili. Nemojte se kretati, ostanite u svojim kućama, svojim dvorištima i pokažite primjerom kako se primjenjuju mjere čuvanja zdravlja o ovim opasnim danima. Nadam se da će vanredne mjere brzo proći i da ćemo se moći vratiti u naše učionice. Do tada pametno i oprezno.

Vaš pedagog Mirza Jahić