Petak , 15 siječnja 2021
Početna / Profesionalno informisanje i orjentacija

Profesionalno informisanje i orjentacija

Dragi maturanti,

uskoro se približava kraj vašeg srednjoškolskog obrazovanja. Dolazite na raskrsnicu u kojoj se trebate opredijeliti za put kojim ćete odvesti svoj život u budućnost. Krenete li putem zapošljavanja posebnu pažnju trebate posvetiti pronalasku poslodavca, pripremi za radno mjesto, daljem razvijanju profesionalnih kompetencija itd. S druge strane, krenete li putem nastavka školovanja, trebate donijeti odluku o izboru visokoškolske ustanove,  raditi na motiviranosti za dalji rad na području učenja, biti opredjeljeni maksimalno se žrtvovati za postizanje željenog cilja itd. U svakom slučaju pred vama je izuzetno značajan i zahtjevan period. Kako bi smo vam olakšali proces donošenja odluke u budućim životnim koracima, predstavljamo vam informativne postere sa bitim informacijama koji govore i broju nezaposlenih osoba medicinske struke na području Tuzlanskog kantona, te preporukama za nastavak obrazovanja. Za sve informacije, savjete i pomoć možete se obratiti svojim razrednicima i pedagogu škole.

 

Sretno!!!

 

       

 

ON LINE PREZENTACIJA VISOKOŠKOLSKIH ISTANOVA:

 

UPOZNAJTE PVU Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “INTERNACIONALNA POSLOVNO-INFORMACIONA AKADEMIJA“ TUZLA

 

UPOZNAJTE ODSJEK ZA RAZREDNU NASTAVU UNIVERZITETA U TUZLI

UPOZNAJTE PRIRODNO MATEMATIČKI FAKULTET UNIVERZITETA U TUZLI

Postovani,

u ovim teskim vremenima stanja nesrece kada nismo u mogucnosti pozvati Vas da posjetite nas fakultet i predstavimo Vam svih 5 odsjeka i to Biologiju, Hemiju, Geografiju, Fiziku i Matematiku, ovim putem zelimo Vas pozvati na nasu ZOOM prezentaciju koja ce se odrzati u ponedjeljak 11.5 sa pocetkom u 12 sati.

Pristup prezentaciji možete ostvariti OVDJE.

 

UPOZNAJTE ODSJEK ZA ENGLESKI JEZIK FILOZOFSKKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U TUZLI

Poštovani,

U sklopu online promotivnih aktivnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u vezi s upisom na prvu godinu studija u narednoj akademskoj godini, Odsjek za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta organizira svoju online promociju – otvoreni sat, putem Zoom platforme, u ponedjeljak, 18. maja 2020.godine, od 12:00 do 13:00 sati, te Vas ljubazno molimo da učenicima završnih razreda/maturantima proslijedite pozivnicu (link za Zoom sastanak koji možete vidjeti ispod), i zamolite ih, ukoliko su zainteresirani za studij engleskog jezika i književnosti, da se slobodno uključe u Zoom sastanak tokom kojeg će saznati nešto više o samom Odsjeku i studiju.

Pristup prezentaciji možete ostvariti OVDJE 

 

UPOZNAJTE FAKULTET POLITIČKIH NAUKA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Poštovani/a,

u prilogu Vam dostavljam poziv za online info dan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, koji Vas molimo da učinite dostupnim maturantima Vaše škole putem web stranica ili društvenih mreža.

Online info dan će se održati putem Zoom aplikacije 18. maja u 12 sati, a na njemu će sa maturantima razgovarati dekan Fakulteta, prodekani, kao i šefovi svih 5 Odsjeka FPN-a i drugi nastavnici i saradnici koji će maturantima odgovoriti na sva eventualna pitanja u vezi sa upisom i studijem na Fakultetu političkih nauka.

Pristup prezentaciji možete ostvariti OVDJE