Četvrtak , 29 srpnja 2021
Početna / Ocjenjivanje rada nastavnika

Ocjenjivanje rada nastavnika

JU SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA TUZLA

DATUM: 1.10.2019. godine

OBAVJEŠTENJE

Poštovani,

Direktor škole i Komisija za ocjenjivanje rada nastavnika i stručnih saradnika pozivaju sve zaposlenike koji se ocjenjuju za školsku 2017/18. i 2018/19. godinu da urede i dopune svoj PEDAGOŠKI DOSIJE koji se nalaze u školskoj biblioteci najkasnije do PETKA, 11.10.2019. godine. Nakon tog datuma, Komisija i Direktor škole će na osnovu raspoloživih materijala iz Pedagoškog dosijea izvršiti vrednovanje i ocjenjivaanje zaposlenika za navedeni ciklus ocjenjivanja. Sadržaj portfolija mora imati transparentne i fizički odvojene odjeljke (foliije) u koje će biti smješteni materijalni dokazi u skladu sa Pravilnikom. Odjeljci su:

  1. Uspješnost u odgojno-obrazovnom radu sa učenicima,
  2. Vannastavni stručni rad
  3. Stručno usavršavanje.

SVI ZAPOSLENICI SU DUŽNI zbog sređivanja evidencije zaposlenika vezane za ocjenjivanje rada nastavnika u pedagoške dosijee dostaviti:

–          kopiju Uvjerenja o položenom stručnom ispitu,

–          kopiju posljednjeg Rješenja o ocjenjivanju rada

–          Odluku o sticanju višeg stručnog zvanja nastavnika i

–          kopiju eventualnog Izvještaja o stručnom nadzoru nastavnika od strane Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Vrednovanje i ocjenjivanje rada će se vršiti u skladu sa odredbama Pravilnika o ocjenjivanju rada i sticanju višeg stručnog zvanja nastavnika, profesora, stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama, te odgajatelja u predškolskim ustnaovama i domovima učenika (Službene novine TK-a, broj 03/10) kojeg možete pronaći i na kod sekretara škole, ili klikom ovdje.

Uz prikupljene materijalne dokaze zaposlenici koji se ocjenjuju su dužni popuniti i Obrazac za ocjenjivanje nastavnika u kojima će evidentirate sve aktivnosti koje su obavljali u toku 2017/18. i 2018/19. godine, a koje se vrednuju u skladu sa Pravilnikom.  Elektronsku verziju obrasca možete pronaći klikom ovdje. Kopiju printane verzije možete pronaći kod referenta Nermina.

 

SASTANAK KOMISIJE ZA OCJENJIVANJE RADA NASTAVNIKA ĆE SE ODRŽATI U UTORAK, 15.10.2019. GODINE U 12,05 SATI.

 

Direktor škole

  Mirnes Avdić, dr.sci.

Komisija:

  1. Mirza Jahić
  2. Ograšević Sabahudin
  3. Musemić Salih
  4. Mujanović Selma
  5. Mišković Majda
  6. Tarade Duška
  7. Sedina Brkić Međedović