Četvrtak , 13 kolovoza 2020
Početna / Dešavanja / Od sada naša web stranica nalazi se na domeni >>www.smstz.edu.ba<<

Od sada naša web stranica nalazi se na domeni >>www.smstz.edu.ba<<

Od 1.8.2016.godine naša službena web stranica škole nalazi se na domeni www.smstz.edu.ba, kao razlog promjene domene sa prethodne medskolatz.com bio je jer domena .edu  najviša internet domena koja se striktno dodjeljuje web stranicama obrazovnih institucija, kao što su srednje škole, fakulteti, univerziteti i slično. Obrazovne institucije u BiH pored domene .edu sadrže i dodatak državne internet domene .ba.

Pored savremene domene od sada posjedujemo kvalitetniji i napredniji hosting, cilj nam je bio da unaprijedimo našu web stranicu, da ponudimo ljepši dizajn, lakše snalaženje i kvalitetniji korisnički interfejs.

Web stranica škole trenutno je u fazi izrade (beta verzija), dok završetak je planiran do kraja septembra ove godine. Od sada na našoj web stranici moći ćete pratiti uživo (livestream) događaje iz naše škole, (svečane akademije i sve druge manifestacije), isto tako do kraja godine naša web stranica će sadržavati elektronsku biblioteku, i još mnogo toga.

Ovo je jedan od projekata koji je uspješno okončan, a u narednom periodu je planirano još mnogo projekata, a o tome moći ćete čitati i gledati na našoj web stranici.

___________________________________________________________________

www.smstz.edu.ba

Odgovori