Četvrtak , 13 kolovoza 2020
Početna / Dešavanja / Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, JU Srednja medicinska škola pripremila je  bogat kulturni program.

Obilježavanje 25. novembra realizirali smo kroz nekoliko aktivnosti:

  • U srijedu, 20.11.2019. godine sa početkom u 11 sati i 5 minuta upriličeno je  otvaranje izložbe likovnih radova i historijskih plakata. (Vođa sekcije iz historije prof.Mubera Ćorić)
  • U srijedu, 20.11.2019. također, gledali smo predstavu “PAT” u režiji Pozorišta mladih Tuzle.
  • U četvrtak, 21.11.2019. godine u prostorijama škole organizovana je  promocija knjige „Prokletstvo bosanske kraljice Katarine“, autora Saliha Straševića.
  • U petak, 21.11.2019. godine organizirana je kulturno-umjetnička priredba koju su pripremili učenici naše škole
  • U utorak, 26.11.2019. godine biće organizirano gledanje predstave „Bosanska kraljica“ u Teatru Kabare Tuzla za učenike prvog razred

Obilježavanje Dana državnosti BiH ovim prigodnim kulturno-umjetničkim manifestacijama u školi i van škole, postala je svojevrsna tradicija Srednje medicinske škole Tuzla. Na ovaj način učenici i zaposlenici škole podsjećaju se na jedan od najznačajnih dana za državotvornost naše domovine. Gledanjem pozorišnih predstava, pripremom likovnih izložbi, priređivanjem promocija knjiga, radimo na kulturnom uzdizanju kako učenika tako i zaposlenika škole, i ne prepuštamo da nas ponese  letargija modernog života.

Neke fotografije možete pogledati u prilogu ispod (više fotografija na linku    OVDJE 

 

Odgovori