Utorak , 21 siječnja 2020
Početna / Dešavanja / Aktivnost sekcije “Mentalno zdravlje” na Dan mentalnog zdravlja 10.10.2019.o

Aktivnost sekcije “Mentalno zdravlje” na Dan mentalnog zdravlja 10.10.2019.o

Aktivnost sekcije “Mentalno zdravlje” na Dan mentalnog zdravlja 10.10.2019.
Obzirom da se 10. oktobar obilježava kao Svjetski dan mentalnog zdravlja, članovi sekcije “Mentalno zdravlje”, pod vodstvom prof. Almedine Zehri, uspješno su realizovali sljedeće aktivnosti:
– Obilježavanje Dana mentalnog zdravlja, na nivou škole.
Članovi sekcije su, u školskom holu, sa početkom od 12:00h, postavili interaktivni plakat na kojem su učenici mogli izraziti svoja trenutna osjećanja, kao i razloge istih. Članovi sekcije su u sklopu ovoga pripremili slatke poklone za učenike.

– Održano je interaktivno predavanje/radionica na temu “Mentalno zdravlje adolescenata”
Dipl. psiholog-pedagog, gestalt psiholog – Jasmina Šabanović je, u saradnji sa našom školom i sekcijom “Mentalno zdravlje”, u okviru udruženja Amica Educa i Centra za mentalno zdravlje Tuzla održala interaktivno predavanje/radionicu na temu “Mentalno zdravlje adolescenata”. U radionici učenici su aktivno se uključivali vodeći dinamiku radionice, u skladu sa svojim iskustvima i interesovanjima. Potcrtana je važnost uspostavljanja aktivnog mehanizma pomoći učenicima sa problemima mentalnog zdravlja, koje ce učenici sekcije “Mentalno zdravlje” nakon završenog programa obuke, koju realizira organizacija Amica Educa, provoditi u vidu radionica u Medicinskoj školi i dalje.

Odgovori