Utorak , 21 siječnja 2020
Početna / Dešavanja / Proglašen učenik generacije – JOLDIĆ DŽENITA

Proglašen učenik generacije – JOLDIĆ DŽENITA

PROGLAŠEN UČENIK GENERACIJE 2018/19.

Učenik generacije Srednje medicinske škole Tuzla u školskoj 2018/2019. godini je Dženita Joldić, učenica 4.b (razrednik dr.Salih Musemić). U sklopu svog srednjoškolskog obrazovanja održala je odličan uspjeh prosjekom 5.0 sve četiri godine, uprkos svakodnevnom putovanju od oko ukupno 80 km od  kuće do škole.

Uporedo s upisom u prvi razred počela se baviti aktivizmom i volonterizmom u svojoj zajednici. Volonter je Crvenog križa/krsta grada Tuzla već tri godine i član Udruženja za djecu i mlade Osmijeh za osmijeh.  Bila je par puta učesnik takmičenja prve pomoći od gradskog do državnog nivoa gdje gotovo na svakom osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji (realistički prikaz stanja i povreda).

Također je bila učesnik mnogih ljetnih kampova i škola kako u BiH tako i vani. Predstavljala je našu školu na brojnim projektima te ujedno na razmjeni učenika 2018. godine u Njemačkoj. Bila je član ukupno 15 sekcija te je radila mnoge aktivnosti ispred istih kao npr. držanje predavanja o mnogim  temama koja su se održavala i u drugim osnovnim i srednjim školama, radila je na izradi likovnih radova, takmičila se na kantonalnim takmičenjima.

Član Vijeća učenika od prvog razreda na kojem je aktivno učestvovala na skoro svim aktivnostima. Bila je sudionik mnogih seminara, projekata i predavanja o raznim  temama pa  tako i sada učestvuje na sedmodnevnom projektu koji će se realizovati u Švedskoj.

I jedna napomena na kraju, zaista vrijedna, Dženita Joldić je učenik generacije bila i završivši osnovnu školu.

Našoj dragoj Dženiti želimo puno uspjeha i sreće  u daljem, kako privatnom tako i poslovnom životu !!

Kolektiv Srednje medicinske škole Tuzla

Odgovori