Srijeda , veljača 20 2019
Početna / Dešavanja / MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA 2018.

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA 2018.

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA 2018.

Stručni aktiv Zdravstvene njege Srednje medicinske škole u Tuzli obilježio je Sedmicu sestrinstva održavajuči edukativne radionice u osnovnim školama na temu „Zdrava ishrana“.

12.5.2018. je u JU Srednjoj medicinskoj školi u Tuzli bio Dan otvorenih vrata , na koji su pozvani učenici završnih razreda osnovnih škola.
U kabinetima Zdravstvene njege gosti su mogli vidjeti kako se određuju vrijednosti šećera i masnoća u krvi, aplikaciju intravenske terapije, održavanje lične higijene nepokretnom bolesniku, pokaznu vježbu iz Prve pomoći, prezentaciju Prevencija deformiteta kičmenog stuba, a u holu škole izložbu panoa sa različitim temama iz Zdravstvena njege.

Tema održanog Okruglog stola je bila „ Obrazovanje učenika medicinskih škola TK kroz teorijski i praktični rad za buduća zvanja iz medicinskih oblasti“. Na Okruglom stolu se vrlo intezivno i kvalitetno diskutiralo o načinu obrazovanja kroz teoriju i praksu , ranijem načinu obrazovanja , prednostima i nedostacima današnjeg načina obrazovanja , gdje smo danas i odgovara li današnji način obrazovanja perspektivama EU.
Učešće na Okruglom stolu su uzeli nastavnici Zdravstvena njege iz Tuzle, Živinica i Gradačca- Đuka Stjepić, Mubera Telalović, Nisada Sušić, Arnela Smajić, Osman Havušić, Mejra Šakušić, Julijana Ivaković Benković, Admir Topčagić, direktor Srednje medicinske škole u Tuzli Mirnes Avdić, pomoćnik direktora za sestrinstvo UKCa Tuzla Mirza Jahić i glavni medicinar Doma zdravlja s poliklinikom Dr Mustafa Šehović u Tuzli- Almir Avdić. Moderator Okruglog stola je bila nastavnica Zdravstvene njege Fatima Mujčinović.

O Mirsad Alić

Pročitajte i ovo

Obavijest za polaznike upisane šk.2018/19.

Napominjemo polaznike koji su upisani u program obrazovanja odraslih po konkursu iz oktobra 2018., a …

Odgovori