Petak , 29 svibnja 2020
Početna / Dešavanja / SARADNJA S BOLNICOM Agaplesion Elisabethenstift

SARADNJA S BOLNICOM Agaplesion Elisabethenstift

Od 23.4. do 29.4.2018. Srednju medicinsku školu Tuzla posjetili su predstavnici menadžmenta bolnice Agaplesion Elisabethenstift iz Darmstadta, Njemačka. Delegaciju koju su činili: izvršni direktor bolnice Michael Keller, predsjedavajući upravnog odbora Norbert Mander, pomoćnik direktora za sestrinstvo Anja Bopp, asistent pomoćnika za sestrinstvo Felix Vacek i glavna sestra Odjeljenja za gerijatriju Adisa Kalić, primio je Razvojni tim Srednje medicinske škole Tuzla na čelu s direktorom dr.sci Mirnesom Avdićem.  Kako su istakle profesorice zdravstvene njege naše škole, Bahrija Hasić i Sanja Mihić Jahić, u pitanju je nastavak prošlogodišnje saradnje kada je ostvarena razmjena učenika i profesora.

I ove godine dobili smo vrijedne donacije: dvije lutke za kardiopulmonalnu reanimaciju i model gluteusa za intramuskularnu terapiju.

Naša škola već nekoliko  godina ima uspostavljenu saradnju sa centrom u Darmstadtu gdje su do  sada boravile dvije grupe učenika iz Tuzle. Ovo je prvi put da učenici iz Darmstadta borave u Tuzli. Smatramo da su ovakvi projekti od velikog značaja i da učenicima pružaju priliku da uporede praktičnu nastavu koja se održava u Tuzli i Darmstadtu.

Članovi Razvojnog tima   predstaviili su  organizacionu strukturu i najznačajnije projekte koji se provode u našoj školi, te je na kraju potpisan ugovor o daljoj saradnji.

 

Odgovori