Četvrtak , siječanj 17 2019
Početna / Dešavanja / Olimpijada srednjoškolaca

Olimpijada srednjoškolaca

Olimpijada srednjoškolaca 2018.

Olimpijada srednjoškolaca 2018., projekat koji je organizovao Lokalni tim Tuzla Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Riječ je o takmičenju srednjih škola sa područja Tuzle u četiri sporta: mali fudbal, košarka, ženska odbojka i stoni tenis.

Ideja se razvila nakon što su srednjoškolci uvidjeli problem malog broja sportskih aktivnosti u toku školske godine. Svjesni činjenice da veliki broj srednjoškolaca je aktivno u raznim sportskim klubovima, te da se vole baviti sportom, organizovali su turnir kako bi doblili priliku da iskažu svoj talenat i umanje problem nedostatka aktivnosti ovog tipa.

Olimpijada srednjoškolaca 2018. je jedan od niza projekata u Bosni i Hercegovini koji je finansiran iz Fonda Socijalnog dana. Svoj prvi Socijalni dan Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je održala 21.10.2016. godine kada su mladi svoje školske klupe odlučili zamijeniti radnim mjestima. Lokalni tim Tuzla dao je veliki doprinos Socijalnom danu obezbijedivši 42 radna mjesta za srednjoškolce.Taj projekat se realizuje svake godine . Na ovaj način pokazujemo da su mladi sami u stanju finansirati svoj rad i projekte koje realizuju u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Ove godine olimpijada je održana od 2.4. do 4.4.2018. u  Behram-begovoj medresi Tuzla i Gimnaziji  “Ismet Mujezinović” Tuzla.

Cijeli bilten olimpijade srednjoškolaca priredila je naša učenica Nerma Ibrahimović, a  možete ga preuzeti  OVDJE

 

 

O Mirsad Alić

Pročitajte i ovo

Dodatne upute za uplatu ispita i RASPORED INSTRUKTIVNE nastave za januar 2019.

Poštovani polaznici, uplate za ispite koje ste prijavili, morate obaviti od 17.12.2018.(ponedjeljak)  do 21.12.2018.(petak) , …

Odgovori